zeilweekend2022

When: van vrijdag avond 30 juni t/m zondag 2 juli 2023

Where: Friesland;

Who: Christelijke Young Professionals (HBO/WO) leeftijd ca. 22 t/m 49 jaar *

What: Een mooie, gezellige en een unieke weekend beleven met elkaar.

How:  Het weekend komt er aan, geef je op voor de nieuwsbrief dan ben je op de hoogte. 


Info zeilweekend

Tijdens het zeilweekend verblijven we op een vaste locatie in de Friese plaats Balk. Vanuit deze locatie maken we zeil tochten.  Het is een super gezellige locatie, een echte top locatie! Zeilen doen we op polyvalken. Dit is een open zeilboot van ca. 7 meter lang. Je zeilt met 5 personen, incl schipper. Er gaan ervaren schippers mee, je hoeft dus zelf niet perse te kunnen zeilen. We gaan een gezellig weekend met elkaar beleven. We zouden het leuk vinden om jou daar te ontmoeten.

Het zeilweekend begint vrijdag avond rond 20:00uur. De vrijdag avond zal in teken staan van veel gezelligheid en elkaar ontmoeten. Zaterdag zal er worden gezeild en in de avond zal er een thema feestje zijn. Op zondag hebben we een gast spreker en waarna er gezeild wordt. In de namiddag zullen we nog met elkaar eten en zal het weekend daarna ten einden zijn.

Ook dit jaar staat de ontmoeting weer centraal. Dit jaar zal er meer aandacht zijn voor de indeling van boten en slaapkamers om de leeftijds verschil minimaal te houden. Met koningsdag zeilen hebben we hier een voorproefje mee gedaan.  Zodat iedereen mensen kan ontmoeten met kleinere leeftijdsverschillen. We zijn benieuwd naar deze nieuwe vorm. Om voor iedereen er een mooi, gezellig en uniek weekend van te maken.

Weekend Thema

VormingNodig is dit jaar het weekend thema van het zeilweekend. Een vorm nodig? Een vorm van waar je in gedrukt of geperst moet wordt waaraan je moet voldoen of op moet gaan lijken? Of dat er scherpe kantjes en randjes ergens vanaf moeten gaan of misschien juist wel puntiger worden . De vorming die hier bedoelt wordt is de vormings verandering welke tot stand komt door pijn, verdriet maar ook door liefde. Een vorming die uitmond in een karakter vorming.

Feest thema

Het feest thema van dit jaar luidt: “De koning(innen), heren,Jonkvrouwen en anderen beleven en spelen hun spel tijdens het bourgondisch maal. (ge-middelde eeuwen)

Spreker

Christa Ludwick is de spreekster op de zondag ochtend op het zeilweekend. Ze zal het weekend thema verder vorm geven. Ze is pastoraal medewerker bij L’Abri Fellowship Nederland. Waar mensen een tijdje kunnen verblijven voor persoonlijke ontdekking(en), groei,en toerusting.L’abri is een internationale stichting (labri.org) welke mensen toerust. L’ abri is ook een woon gemeenschap waar ze samen met haar man(Robb Ludwick)  en 2 kinderen wonen met andere gezinnen.

Lees verder..