Zeilweekend

When: van vrijdag avond 21 juni t/m zondag 23 juni 2024

Where: Friesland;

Who: Christelijke Young en mid career Professionals  leeftijd ca. 22 t/m 49 jaar *

What: Een mooie, gezellige en een unieke weekend beleven met elkaar.

How:  schrijf je in voor de nieuwsbrief en beleef het de volgende 


Info zeilweekend

christelijk zeilweekend

Tijdens het zeilweekend verblijven we op een vaste locatie in de Friese plaats Balk. Vanuit deze locatie maken we zeiltochten.  Het is een super gezellige locatie, een echte top locatie! Zeilen doen we op polyvalken. Dit is een open zeilboot van ca. 7 meter lang. Je zeilt met 5 personen, incl schipper. Er gaan ervaren schippers mee, je hoeft dus zelf niet perse te kunnen zeilen. We gaan een gezellig weekend met elkaar beleven. We zouden het leuk vinden om jou daar te ontmoeten.

Het zeilweekend begint vrijdag avond rond 20:00uur. De vrijdag avond zal in teken staan van veel gezelligheid en elkaar ontmoeten. Zaterdag zal er worden gezeild en in de avond zal er een thema feestje zijn. Op zondag hebben we een gast spreker en waarna er gezeild wordt. In de namiddag zullen we nog met elkaar eten en zal het weekend daarna worden afgesloten.

Ook dit jaar staat de ontmoeting weer centraal. Dit jaar zal er meer aandacht zijn voor de indeling van boten en slaapkamers om de leeftijds verschil minimaal te houden.  Zodat iedereen mensen kan ontmoeten met kleinere leeftijdsverschillen. Om voor iedereen er een mooi, gezellig en uniek weekend van te maken.


Weekend Thema

Aan het weekend thema van het zeilweekend wordt nog gefinetuned. Maar het heeft iets te maken met AmbitieNodig. Iedereen heeft talenten die vaak meestal zo vanzelfsprekend zijn dat je ze niet altijd zelf opmerkt. Vaak helpt het als andere mensen je daar op wijzen en je het zelf gaat on(t)dekken. Ook zijn er dingen die je aanspreken of waar je aandacht naar uitgaat. Als er een bepaalde mix ontstaat met liefde ervoor kan er een ambitie worden geboren. Iets met een hoger doel waarvoor je warm loopt. Hoe zit dit, of hoe zou dit kunnen zitten met God zijn liefde voor jou, voor de mensen om je heen en de liefde voor zijn wereld? Hebben deze dingen met elkaar wat te maken? ..dit jaar 2024 zal dit het weekend thema van het zeilweekend zijn. Zouden wij niet wat vaker even stil mogen staan met wat ons bezig houdt? Dat dus,.. 


Feest thema

Extreme FeestthemaHet feest thema dit jaar heeft iets te maken met Extreem,…Tegenwoordig is alles extreem. Zo dus ook op het zeilweekend. Extreme Colours, Extreme climate, Extreme Flower, Extreme You,.. Wees creatief! Benieuwd naar alle outfits.

Één ding staat in ieder geval vast, het wordt gezellig en het wordt swingen!. 

 

 

 

Spreker

Op zondagochtend houden we een dienst waarbij we een spreker hebben uitgenodigd. Dit jaar is dit de oprichter van ForumC, Cors Visser. Hij zal ons verder meenemen in het weekend thema. 

christelijk zeilweekend
Spreker op windnodig.nl zeilweekend 2024

Cors Visser is iemand met passie voor samenleving en meer dan kerk zijn. Als oprichter van ForumC heeft hij geloof wetenschap en samenleving met elkaar weten te verbinden.

Hij heeft  interesse in zaken op het raakvlak van geloof en samenleving. In het dagelijks leven is hij nu directeur van Kerpunt. In 2013 promoveerde hij op het proefschrift: In de gunst bij het hele volk, religie, evangelicalen en de civil society. Twee jaar later schreef hij naar aanleiding van dat onderzoek een boekje met wat kerken kunnen opsteken uit dergelijk onderzoek: De spelende kerk, hoe geloofsgemeenschappen de wereld veranderen. ForumC is van nu als onderdel onder IFES Nederland.   Lees verder>>>

 

Het windnodig zeilweekend is een christelijk initiatief, je hoeft niet gelovig te zijn maar dit wel weten te respecteren. Wij vinden het fantastisch om deze week met elkaar te kunnen delen en met elkaar een toffe tijd te hebben.